۱. خشک (قرصی)
۲. مرطوب (گواش و تیوپی)
۳. مایع (جوهری)
آبرنگها هر کدام کاربرد خاصی دارند بعضی از آنها اثری لطیف و شفاف به جا میگذارند مانند قرصی ، تیوپی و جوهری ، بعضی دیگر مانند گواش ، پوششی مات و کدر ایجاد میکنند.
مداد آبرنگی نیز نوعی مداد رنگی است که میتوان با قلموی مرطوب ، رنگ آن را مانند آبرنگ روی مقوا پخش کرد.
ابزار نقاشی آبرنگ عبارتند از قلمو گرد ، قلمو تخت ، قلمو لاینر یا ریگر ، مقوای مخصوص ، مدیوم ها ، پالت مخصوص ، تخته شاسی ، چسب کاغذی ، چسب میسکت ، اسفنج ، دستمال حوله ایی ، اسپری آب پاش ، مداد ، پاکن.
نقاشی با آب رنگ هیجان انگیز است زیرا رنگها به میل خودشان حرکت میکنند و چون اغلب بر خلاف میل شما پخش میشوند ، چالش جدیدی را به وجود می آورند و همچنین نوعی اعتیاد در شخص بوجود می آورد ، اعتیادی که او را در سراسر عمر به فراگیری فنون و اصول اصلی این تکنیک وا میدارد.
تکنیک های آبرنگ عبارتند از خیس در خیس ، خشک در خیس ، خیس در خشک و خشک در خشک ، که هر کدام میتوانند یک یا چند بافت مختلف در خود داشته باشند.
در نقاشی آبرنگ قلمو حرف اول را میزند ، هنرجو از همان دوره مقدماتی باید با قلموهای مخصوص این کار آشنا شود و شستن ، نگهداری از آنها را یاد بگیرد.
سوژه در این تکنیک بسیار زیاد است مانند طراحی و نقاشی از گل و گیاه ، مناظر طبیعی و اشیاء بیجان ، حیوانات و پرندگان و حتی میتوان چهره های زیبایی خلق کرد.
در بازار تنوع آبرنگ بسیار زیاد است ، هنرجویان میتوانند از همان ابتدای کار آبرنگ حرفه ایی تهیه کنند مانند برند وینزور ، سن پترزبورگ و اشمینک یا آبرنگهای ارزانتر و تقریبا با کیفیتی مانند مارک پلیکان و آقا میری را خریداری کنند.